Навучанне за мяжой - мара многіх студэнтаў.

І калі яна, нарэшце, спраўджваецца, застаецца яшчэ адна праблема - атрыманне візы. Для пачатку трэба даведацца, якія бываюць віды такога дакумента для выезду.

Напрыклад, студэнцкая віза ў ЗША на навучанне ў адным з амерыканскіх універсітэтаў называецца F-1.

Если вам нужна виза в сша, стоит заглянуть на этот сайт www.us-visa.ru вы найдете визу в сша отличного качества и по доступной цене.

Існуе таксама падарожны дакумент для студэнтаў тыпу M-1. Яе выдаюць для навучання ў амерыканскіх каледжах, тэхнікумах і прафесійных вучылішчах.

Працэдура афармлення студэнцкай візы практычна нічым не адрозніваецца ад афармлення іншых тыпаў гэтага дакумента для выезду за мяжу. Даведацца як атрымаць візу ў ЗША можна больш падрабязна ў гэтым артыкуле.

Таксама неабходна падаць пакет дакументаў, якія патрабуюцца і прайсці сумоўе ў супрацоўніка консульства.

Важная ўмова - кандыдат павінен папярэдне паступіць у амерыканскі універсітэт або на моўныя курсы. і мець на руках пацвярджаюць гэта.

Калі студэнт збіраецца пражываць на тэрыторыі ЗША з членамі сваёй сям'і, ім неабходна будзе атрымаць дакумент тыпу F-2.

Варта ведаць, што такі дакумент не дае дазволу на працу ў краіне і на якую-небудзь матэрыяльную дапамогу ад дзяржавы. А вось дзеці замежных грамадзян па гэтай візе могуць атрымаць адукацыю ў любой установе ЗША.

Дакументы для афармлення студэнцкай візы ў ЗША

Важна ведаць, што ўсе паперы ў консульства трэба падаваць не раней чым за 120 дзён да пачатку навучання.

Гэтая дата значыцца ў форме I-20. Для афармлення спатрэбяцца наступныя дакументы:

  • замежны пашпарт. Падрабязней пра афармлення замежпаспарта глядзіце тут,
  • грамадзянскі пашпарт,
  • форма I-20,
  • квітанцыі аб аплаце ўсіх неабходных збораў,
  • даведкі, якія пацвярджаюць плацежаздольнасць,
  • дакументы, якія пацвярджаюць запіс на сумоўе і запаўненне анкеты.

Калі навучанне ў ЗША разлічана ўсяго на некалькі месяцаў (напрыклад, моўныя курсы), то лепш узяць даведку на працы аб тым, што вывучэнне англійскай мовы неабходна для кар'еры.

Таксама не перашкодзяць:

  1. дакумент, які пацвярджае, што ў кандыдата на атрыманне візы ёсць у роднай краіне нерухомасць,
  2. пасведчання аб нараджэнні дзіцяці, аб шлюбе і т. д.,
  3. запрашэнне ад амерыканскага універсітэта,
  4. перакладзеныя на ангельскую мову раздрукоўкі ацэнак і дыпломы,
  5. дакументы (сертыфікаты), якія пацвярджаюць здачу такіх экзаменаў, як TOEFL. GMAT і т. Д.,
  6. спіс краін, у якіх заяўнік бываў раней,
  7. спіс розных дадатковых грамат, дыпломаў або публікацый.

Усе гэтыя дакументы павінны пацвердзіць тое, што заяўнік сапраўды збіраецца навучацца ў ЗША, а пасля гэтага вярнуцца дадому.

Калі нейкага дакумента няма з сабой, то просьбу могуць пакінуць на дадатковы разгляд, пакуль патрэбная папера не будзе дасланая па электроннай пошце. Каб не зацягваць працэдуру, лепш патурбавацца аб наяўнасці ўсіх дакументаў папярэдне.

Тэрміны падрыхтоўкі студэнцкай візы ў ЗША

Усе дакументы разглядаюцца на працягу месяца. але гэта залежыць ад загружанасці консульства.

Калі студэнт атрымлівае візу ўпершыню, то ён будзе запрошаны на сумоўе.

Доўжыцца яно нядоўга, прыблізна 5-10 хвілін.

Пасля прыняцця рашэння дакумент ўклейваюць у пашпарт і вяртаюць заяўніку.

Кошт афармлення студэнцкай візы ў ЗША

Для таго каб аформіць візы F-1 ці M-1, неабходна будзе заплаціць некалькі спецыяльных збораў.

Першы называецца SEVIS і абыйдзецца прыблізна ў $ 200.

Акрамя гэтага, каля $ 160 трэба заплаціць за консульскі збор.

Магчымыя прычыны адмовы ў выездзе ў ЗША

Кожны выпадак выдачы дазволу на выезд для атрымання адукацыі з'яўляецца індывідуальным і таму прычын для адмовы могуць быць рознымі.

Па статыстыцы, студэнцкую візу атрымаць значна лягчэй, чым якую-небудзь іншую.

Вядома, пры ўмове, што ўсе дакументы ў парадку. Галоўнае, на што звяртаюць увагу супрацоўнікі консульства:

  • студэнт сапраўды збіраецца вучыцца ў адным з вышэйшых навучальных устаноў ЗША,
  • пасля навучання ён збіраецца вярнуцца дадому.

З першым пунктам усё проста, дастаткова падаць форму I-20 і пацвердзіць сваю магчымасць аплаціць вучобу і пражыванне ў краіне.

З другім пунктам крыху больш складана.

Вусных запэўненняў у тым, што збіраецеся вярнуцца ў родную краіну, можа быць недастаткова.

Для гэтага лепш падрыхтаваць дакументы аб прыёме на працу пасля заканчэння амерыканскага універсітэта або аб праве ўласнасці нерухомасцю ў роднай краіне.

Яшчэ адна прычына адмовы - моўныя курсы.

Справа ў тым, што такое навучанне не патрабуе асаблівых высілкаў - паступіць на іх нескладана, ды і фінансавыя затраты, з пункту гледжання супрацоўнікаў консульства, невялікія. Глядзіце дадаткова тут пра курсы вывучэння англійскай мовы на Мальце.

І часцей за ўсё, менавіта гэты спосаб выкарыстоўваюць тыя, хто збіраецца пераехаць жыць у ЗША і стаць нелегальным імігрантам.

Калі ў атрыманні студэнцкай візы ўсё ж было адмоўлена, не варта хвалявацца. Можна падаць прашэнне яшчэ раз. Але пры гэтым усе абставіны, якія перашкаджаюць навучанню ў ЗША, павінны быць ліквідаваны.

Тэрмін студэнцкай візы ў ЗША

Гэты тэрмін залежыць ад працягласці навучання ў ЗША.

Пры першым звароце за візай, хутчэй за ўсё, яе тэрмін дзеяння будзе 1 год.

Пры паўторным звароце, дазвол на выезд для студэнта можа быць выдадзена і на больш доўгі час. Калі віза скончылася, але студэнт працягвае навучанне, падаўжаць яе няма неабходнасці. Яна неабходная толькі пры ўездзе ў краіну.

Пры гэтым пасля заканчэння навучання, іншаземец мае права змяніць сваю студэнцкую візу на працоўную.

Многія блытаюць студэнцкія візы M-1 і F-1. Таму, перад тым як падаваць дакументы на атрымання дакументаў для выезду, лепш пачакаць, пакуль дашлюць паперы з навучальнай установы.